Matematik

Integralregning

22. januar 2020 af Jonkra (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er netop begyndt på integralregning, og har i dag bl.a. arbejdet med den vedhæftede opgave - spørgsmål b driller mig desværre lidt. Som jeg læser den, så skal det bestemte integrale med integrationsgrænserne [-1;1] være lig med 10, men når jeg regner dette i TI-nspire, får jeg ikke det rigtige facit. Håber I kan hjælpe mig. :)

Mvh

Vedhæftet fil: integral.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2020 af StoreNord

f(x)=-k*x²+k*1

F(x)=-2/3kx³+kx

Du  skal finde k, hvis integralet fra -1 til 1 skal være 10.


Svar #2
22. januar 2020 af Jonkra (Slettet)

Ja, jeg skal finde den værdi af k, der gør at integralet fra -1 til 1 bliver 10. Jeg har skrevet det ind i Nspire som vist på billedet, men det giver mig ikke det rigtige facit. Hvad gør jeg forkert?

Vedhæftet fil:integral2.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2020 af Capion1

Du skal nok sætte
= 10
efter
dx
Ydre parentes efter integraltegnet kan stryges.


Svar #4
22. januar 2020 af Jonkra (Slettet)

#3

Du skal nok sætte
= 10
efter
dx
Ydre parentes efter integraltegnet kan stryges.

Det var "bare" det. Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.