Kemi

Reaktionskinetik

23. januar 2020 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvis man ved brug af spektrofotometrisk metode skulle lave et forsøg med reaktionen mellem bromid og bromat, og man i stedet for at tilsætte den ene i stort overskud i stedet for tilsatte den samme konc. af begge, hvordan ville man så udregne henholdsvis [BrO3^-] og [Br^-] i hastighedsudtrykket ud fra koncentrationen af Br2, og det samme hvis nu konc. af bromid var dobbelt så stor som bromat??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2020 af Heptan

5Br(-) + BrO3(-) + 6H+ --> 3Br2 + 3H2O

v = k [BrO3-] [Br-] [H+]2

Spørgsmål 1

Du siger altså at man kender [Br2]slut. Og [Br-]start = [BrO3-]start.

[Br-]slut = [Br-]start - 5/3 [Br2]

[BrO3-]slut = [BrO3-]start - 1/3 [Br2] = [Br-]start - 1/3 [Br2]

Spørgsmål 2

Nu er [Br-]start = 2 [BrO3-]start

[Br-]slut = [Br-]start - 5/3 [Br2]

 [BrO3-]slut = [BrO3-]start - 1/3 [Br2] = 1/2 [Br-]start - 1/3 [Br2]

Var det det du mente?


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.