Matematik

Parameterfremstilling

30. januar 2020 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Give A(-1,4) og B(5,0). Bestem parameterfremstillingen for linjen gennem de to punkter


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2020 af PeterValberg

Du skal bruge et kendt punkt, fx. A(-1, 4) samt en retningsvektor, hertil benytter du vektor AB
du kan eventuelt skalere vektoren, så koordinaterne ikke bliver alt for store....

\vec{r}=\overrightarrow{AB}=\binom{5-(-1)}{0-4}=\binom{6}{-4}=\binom{3}{-2}

Sæt ind i modellen

\binom{x}{y}=\binom{x_0}{y_0}+t\cdot\binom{r_x}{r_y}

\binom{x}{y}=\binom{-1}{4}+t\cdot\binom{3}{-2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2020 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 19 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2020 af AMelev

Se FS side 15 (72)

Benyt \overrightarrow{AB}  som retningsvektor (FS side 11 (49)) og A eller B som P0.


Svar #4
30. januar 2020 af Danmark2018

Er parameterfremstillingen så 3 og -2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2020 af PeterValberg

Nej, en parameterfremstilling for linjen er:

som angivet i #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
30. januar 2020 af Danmark2018

Hvordan Bestemmer jeg den så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2020 af PeterValberg

Se #1
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2020 af PeterValberg

Og se den video, jeg henviser til i #2
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.