Matematik

Kvadratsætning

30. januar 2020 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp med denne opgave:) 

- Omskriv følgende til kvadrat med toledet størrelse ved brug af kvadratsætninger: 

 4a+ b2 +4ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2020 af Soeffi

#0.

Du kender nok sætningen: (a + b)2 = a2 + 2·a·b + b2. Vær klar over, at a ikke er det samme som i din opgave! Prøv at løse: omskriv 4·a2 + b2 + 4·a·b til formen (A + B)2, idet (A + B)2 = A2 + 2·A·B + B2. Her får man : 4·a2 = A2 og b2 = B2. Det giver: ±2·a = A og ±b = B.

Dvs. 4·a2 + b2 + 4·a·b = (2·a + b)2 = (-2·a - b)2.


Svar #2
30. januar 2020 af Danmark2018

Det forstår jeg ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2020 af Soeffi

#2 Det forstår jeg ikke helt

Du kan godt se, at... (2·a + b)2 = 4·a2 + 4·a·b + b2 ...eller?


Svar #4
30. januar 2020 af Danmark2018

Forstår ikke hvordan den skal skrives om til en kvadrat


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2020 af Soeffi

#4 Forstår ikke hvordan den skal skrives om til en kvadrat

Lad os sige, at: a2 + 2·a·b + b2 = (a+b)2, hvor (a+b)2 er kvadratformen af a2 + 2·a·b + b2. Her kan a og b stå for en ubekendt eller en ubekendt gange et tal.

Vil du kunne omskrive 4·x2 + 4·x·y + y2 til en kvadratform, dvs.: (et tal gange x plus et tal gange y)2.


Svar #6
05. februar 2020 af Danmark2018

Giver det (16+4x)?


Svar #7
05. februar 2020 af Danmark2018

#1
#0.

Du kender nok sætningen: (a + b)2 = a2 + 2·a·b + b2. Vær klar over, at a ikke er det samme som i din opgave! Prøv at løse: omskriv 4·a2 + b2 + 4·a·b til formen (A + B)2, idet (A + B)2 = A2 + 2·A·B + B2. Her får man : 4·a2 = A2 og b2 = B2. Det giver: ±2·a = A og ±b = B.

Dvs. 4·a2 + b2 + 4·a·b = (2·a + b)2 = (-2·a - b)2.

Skal det stå i minus?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2020 af Soeffi

#6.  

Prøv at beregne (16 + 4·x)2 = ?


Svar #9
05. februar 2020 af Danmark2018

(2a+b)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2020 af PeterValberg

#9

Kvadratet på en toleddet størrelses sum er lig med
kvadratet på det første led plus kvadratet på det andet led
plus det dobbelte produkt...

(2a+b)^2=(2a+b)\cdot(2a+b)=2a\cdot 2a+2a\cdot b+b\cdot 2a +b\cdot b=4a^2+4ab+b^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
05. februar 2020 af Danmark2018

Så er det rigtig?


Skriv et svar til: Kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.