Matematik

Monotoniforhold

30. januar 2020 af jasonmark (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med en opgave, jeg har svært ved 

En funktion f er givet ved

f(x)= x^3 - 3x^2 - 9x +30

a) Bestem monotoniforholdene for 

Grafen har en tangent t1 med røringspunkt P(0,f(0))

b) Bestem en ligning for t1

Grafen for har en anden tangent t2 med samme hældningskoefficient som t1

c) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t2


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2020 af Larsdk4 (Slettet)

a: Find f'(x) og løs ligningen f'(x)=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2020 af Larsdk4 (Slettet)

b: bestemmer du ved at anvende tangentligning  


Svar #3
30. januar 2020 af jasonmark (Slettet)

#1

a: Find f'(x) og løs ligningen f'(x)=0

Okay, mange tak. Hvordan kan jeg bruge resultatet i opgave b og c?

 

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.