Matematik

HJÆLP

01. februar 2020 af r0c (Slettet) - Niveau: B-niveau


I en model antages, at sammenhængen mellem en frugts vægt og længde er givet ved


f(x) = 6x-0,5


, hvor f er frugtens vægt, og x er frugtens omkreds.
a) Bestem frugtens vægt, når frugtens omkreds er 14.
b) Bestem frugtens omkreds, når frugtens vægt er 15.
c) Bestem hvor mange procent frugtens vægt øges med, når frugtens omkreds øges med 25%. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2020 af AMelev

Væn dig til at lægge et billede af opgaven op i stedet for at skrive af - med risiko for fejl og mangler.
Den forskrift, du har angivet for f, giver ikke mening. Hvad skulle der stå?


Svar #2
01. februar 2020 af r0c (Slettet)

#1
Her


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2020 af AMelev

                
Der er noget galt med opgaven. Som den står beskrevet, er f en aftagende funktion, men det giver ikke rigtig mening, at vægten bliver mindre jo større frugten bliver.
Desuden siger formuleringen af c), at f er voksende.
Derudover er der noget roderi med den uafhængige variabel. I teksten står f beskrevet som sammenhæng mellem længde og vægt, men x angives som diameter.

Jeg vil mene, at forskriften i stedet måske skulle være f(x) = 6x0.5. Så ville man også kunne svare på sp. c).
Metoden er den samme, uanset forskriften.

Variable: x = diameter (?) og f(x) = vægt
a) Frugtens vægt f(x), når omkredsen x = 14.
Indsæt og beregn

b) Frugtens  omkreds (x), når vægten f(x) = 15
Løs ligningen mht. x

c) For potensfunktioner f(x) = b·xa gælder, at 1 + ry = (1 + rx)a,
hvor rx og ry er vækstraterne for hhv. x og y = f(x)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.