Kemi

enthalpiændringen

16. februar 2020 af yhesf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Brændt kalt (CaO) fremstilles ved at omvarme kridt CaCO3. Ved opvarmningen sker nedestående reaktion:

CaCO3(s)->CaO(s)+CO2(g). 

Udregn enthalpiændringen for ΔHfor reaktion. 

Jeg er ikke helt sikker på jeg ved hvad enthalpiændringen er og hvordan den kan beregnes. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2020 af mathon

                       \small \begin{array}{llll}CaCO_3\, _{\textit{(s)}}&H_m^\Theta =-1206.92\; \frac{kJ}{mol}\\\\CaO\, _{\textit{(s)}}&H_m^\Theta =-635.09\; \frac{kJ}{mol}\\\\CO_2\, _{\textit{(g)}}&H_m^\Theta =-393.51\; \frac{kJ}{mol} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2020 af mathon

         \small \begin{array}{llll} &\Delta H_r^{\Theta }=\left ( -635.09\; \frac{kJ}{mol} \right )+\left ( -393.51\; \frac{kJ}{mol} \right )-\left ( -1206.92\; \frac{kJ}{mol} \right )=178.32\; \frac{kJ}{mol} \end{array}


Skriv et svar til: enthalpiændringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.