Kemi

Blyindhold

19. februar 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Ved måling af blyindholdet i grønkålsblade fandt man, at 214 g grønkål indholdt 0,103 mg bly.

For at svarerne på følgende spørgsmål kan registeres skal der være tre tal i svaret, som ikke er nuller (der kan ikke bruges 10'er potenser) og mellemrum til enheden.

1) Hvad er blyindholdet målt i masseprocent?

2) Hvad er blyindholdet målt i ppm?

3) Hvad er blyindholdet målt i ppb?

Kan i vise, hvordan i kommer frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2020 af Heptan

1) (0,103/1000)/214 *100% = ...

2) Svar fra 1) ganget med 10 000

3) Svar fra 2) ganget med 1000


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2020 af janhaa

1)

\frac{0,103*10^{-3}*100}{214}=4,81*10^{-5}\,\%

2)

\frac{0,103*10^{-3}}{214}=0,481\,ppm

etc...


Skriv et svar til: Blyindhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.