Kemi

Den termodynamiske ligevægtskonstant

19. februar 2020 af hoiw (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ved brygning af øl omdanner gærceller glukose (C6H12O6) til ethanol og carbondioxid. Processen kan beskrives med følgende reaktionsskema: 

C6H12O6(aq)->2C2H5OH(aq)+2CO2(g)

Beregn værdien af den termodynamiske ligevægtskonstant ved 25C. Følgende værdier for standardenthalpi og entropi kan anvendes: 

C6H12O6: Ho=-1274,5 kJ/mol        So=210,3 J*K-1*mol-1

CO2: Ho=-393,5 kJ/mol         So=210,3 J*K-1*mol-1

C2H5OH: Ho=-277,0 kJ/mol        So=16,0 J*K-1*mol-1

Er helt lost i hvordan jeg skal løse dette. Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2020 af janhaa

\Delta G=\Delta H-T*\Delta S\\ \\ og\\ \\ \Delta G=-RT*\ln(K)


Skriv et svar til: Den termodynamiske ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.