Matematik

hjælp med potensfunktion procentstigning

23. februar 2020 af JonasRLP - Niveau: C-niveau

Hej mit spørgsmål er at Jeg får afvide at B har et overskud på 200 mio og den stiger med 5% om året så vil jeg bare have hjælp til hvordan man opskriver en formel til B overskud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af peter lind

O overskud, O0 overskud år 0

O = O0(1+r)n hvor r er rentefoden og n er antal år efter start


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2020 af mathon

...som er en eksponentiel funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2020 af AMelev

x = antal år
y = f(x) = overskud (målt i mio kr?)

Når den procentvise y-tilvækst pr x-tilvækst er en fast procent (vækstraten r), er der tale om en eksponentiel vækst.
f(x) = b·ax, hvor b = f(0) = startværdi og a = 1 + r = fremskrivningsfaktor


Skriv et svar til: hjælp med potensfunktion procentstigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.