Matematik

HJÆLPPP

25. februar 2020 af jhgfds (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et firma forsøger hvert år sin fortjeneste på et bestemt produkt med 4,2 mio. kr. i 2014 var fortjenesten 16,8 mio. kr. 

 a. Vælg passende variabler og opskriv en forskrift, der beskriver udviklingen i fortjenesten.

  b. Hvilken fortjeneste fik firmaet i 2018

c. Hvilken fortjeneste fik firmaet i 2013?

d. Hvilket år når fortjenesten over 30 mio. kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af mathon

Du har ikke oplyst, hvilket år der tjentes 16.8 mio. kr.


Svar #2
25. februar 2020 af jhgfds (Slettet)

jo, i 2014


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2020 af mathon

OK

      \small \begin{array}{llll}a.&f(x)=4.2x+16.8\\\\&\textup{f(x) = fortjenesten x \aa r efter 2014}\\\\b.&\textup{beregn }f(4)\\\\c.&\textup{L\o s}\quad 30=4.2x+16.8\textup{\quad mht x} \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.