Kemi

Tryk og ligevægt

28. februar 2020 af Sofie199823 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

a)Beregn ΔHm, ΔSog ΔGm ved 25C for reaktionen: 

NH3(g)+HCl(g)->NH4Cl(s)

Disse har jeg bestemt til -176,4 kJ/mol, -284,4 J/(mol*K) og -91,61 kJ/mol

b) En portion NH4Cl(s) anbriges i en lufttom beholder ved 25C. Følgende ligning indstiller sig:

NH4Cl(s)⇔NH3(g)+HCl(g)

Beregn trykket i beholderen ved ligevægt

Er ikke lige helt med på hvilken formel man kan benytte her og hvordan jeg skal gribe opgaven an. Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Mon ikke at du skal bruge formlen

ΔG = -RT ln(Ka)

hvor du har at

Ka = p(NH3) * p(HCl)

Du kan se af reaktionsligningen at der bliver dannet lige mange NH3 og HCl, så p(NH3) og p(HCl) er ens. Hvis vi bare kalde dem begge for pi, så har du

ΔG = -RT*ln(pi2)

Løs denne ligning for at finde de to gassers partialtryk pi, og husk så at trykket i beholderen er summen af disse to partialtryk, altså 2*pi.


Skriv et svar til: Tryk og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.