Kemi

enthalpiændringen

28. februar 2020 af Sofie199823 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Følgende omdannelse betragtes: 

H2O(l, -10C)->H2O(s, -10 C)

Smelteenhalpien for is er 6020 J/mol ved 0C. Varmekapaciteten for is er 37,4 J/(K*mol). Varmekapaciteten for flydende vand er 76,1 J/(K*mol). Begge regnes for uafhængige af temperaturen. 

a) Beregn ΔHm for omdannelsen

Denne er jeg meget usikker på hvordan jeg skal løse... har overvejet noget omkring temperaturen, men ved virkelig ikke hvordan jeg skal løse den. 

b) Beregn ΔSm for omdannelsen

c) Beregn ΔGm for omdannelsen og kommenter fortegnet for ΔGm.

Håber nogen kan hjælpe mig - tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Du kan finde ΔH for reaktionen ved 0oC ved bare at skifte fortegn på smelteenthalpien. For at finde ΔH ved -10oC skal du bruge formlen

ΔH(T2) = ΔH(T1) + ΔCp(T2 - T1)

b)

Du kan beregne ΔS for reaktionen ved 25oC ved at slå entropierne op i en databog. For at beregne ΔS ved -10oC kan du bruge formlen

ΔS(T2) = ΔS(T1) + ΔCp*ln(T2/T1)

c)

ΔG = ΔH - TΔS

og så er det vel det med om reaktionen er frivillig eller ufrivillig.


Skriv et svar til: enthalpiændringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.