Kemi

Ph

28. februar 2020 af Wegotthis (Slettet) - Niveau: A-niveau
1)
1,25g sr(OH)2 i 80 ml vand. Hvad er pH ?

Pkw=14
————————————
2)
Hvad er pH værdien af denne vandige opløsning?
5,0ml 1,0M naoh
0,10M HCl
Ka(HNO2)=4,5*10^-4

———————————
3)
Hvis pH =9 hvad er koncentrationerne af OH? Og hvordan bestemmes det?
Jeg ved at pH=7 for OH har koncentration 1.0*10-7 ca.
——————-

4)
Hvor mange gram oxygen forbrugeres når man forbrænder 702g 1L C8H10

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll}1)\\&\textup{antal mol opl\o st }OH^-\textup{:}&n(OH^-) =2\cdot \frac{1.25 \; g}{121.63\; \frac{g}{mol}}=0.020554\; mol \\\\&\textup{molaritet:}&\left [ OH^- \right ]=\frac{0.020554\; mol }{0.080\; L}=0.256927\; M\\\\&\textup{ved 25}\degree\textup{C}&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=14+\log\left ( 0.256927 \right )=13.4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}2)\\&1.0\; M\textup{ } NaOH&pH=14+\log\left ( 1.0 \right )=14\\\\&0.10\; M\textup{ }HCl&pH=-\log\left ( 10^{-1} \right )=1 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. februar 2020 af mathon

3)

       Brug:
                    \small pH=14+\log\left(\left [ OH^- \right ]\right)\textup{ ...}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2020 af mathon

4)
           \small C_8H_{10}\textup{ ???}


Svar #5
29. februar 2020 af Wegotthis (Slettet)

.

Svar #6
29. februar 2020 af Wegotthis (Slettet)

.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. februar 2020 af mathon

2)
         Dine opgivelser er ikke éntydige!!


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. februar 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}3)\\&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )\\\\&10^{pH-14}= \left [ OH^- \right ]\\\\& \left [ OH^- \right ]=10^{9-14}=10^{-5}\; M \end{array}


Svar #9
29. februar 2020 af Wegotthis (Slettet)

2)
Du har ret, her er den

Beregn hvor meget pH-værdien af
en vandig opløsning fremstillet ved at blande 5,0 mL 1,0 M NaOH med 100 mL 0,10 M HNO2 ændrer sig efter tilsætning af 2,0 ml 0,10M HCl
Ka=(HNO2) = 4,5 * 10^-4.

Brugbart svar (1)

Svar #10
29. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}2)\\&\textup{pufferopl\o sning:}&pH=0.00045+\log\left ( \frac{0.005}{0,005} \right )=0.00045\\\\&\textup{efter tils\ae tning af }HCl\textup{:}&pH=0.00045+\log\left ( \frac{0.005-0.0002}{0.005+0.0002} \right )=-0.03\\\\&\textup{pH-\ae ndring:}&\Delta pH=-.03-0.00045=-0.03 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #11
29. februar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}4)\\&\textup{fuldst\ae ndig forbr\ae nding:}&\overset{Xylen}{\underset{106.168\; g}{2\, C_8H_{10}}}\; +\;\underset{671.958\; g}{ 21\, O_2}\; \longrightarrow \; 16\, CO_2\; +\; 10\, H_2O\\\\&&\! \! \! \! \quad 702\; g\qquad \! \! \! \qquad x\\\\&\textup{forholdsregning:}\\&&\frac{x}{671.958\; g}=\frac{702}{106.168}\\\\&&x=\frac{702}{106.168}\cdot \left ( 671.958\; g \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.