Matematik

Gulvbrædder

02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvor mange gulvbrædder skal der bruges til stuegulvet
Vedhæftet fil: 20200302_101832.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af mathon

Tegn gulvet i målestoksforholdet 
                                                        1:100

for at få overblik.

                                 


Svar #2
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Skal man ikke sige 150×2

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2020 af mathon

bedre:

Tegn brædderne i målestoksforholdet 
                                                        1:50

for at få overblik.


Svar #4
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvad skal jeg så regne ud når jeg har indtegnet den

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2020 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:1940977.jpg

Svar #6
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Forstår ikke hvad jeg skal regne ud

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2020 af mathon

Hvordan vil du placere brædderne for at dække gulvarealet?


Svar #8
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

4×6

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2020 af ringstedLC

Gulvet er 4 m × 6 m. Et brædt er 150 mm × 2 m.

1 m = 1000 mm

13. Normalt lægges gulvbrædder på langs af et lokale. Du lægger et brædt på 2 m langs den længste væg og henne i det fjerneste hjørne. Så lægger du et brædt ved siden af det første. Beregn hvor mange gange, du skal gøre det for at komme over til den anden af de længste vægge:

4 m = 4 × 1000 mm = 4000 mm.

4000 mm / 150 mm = ?, og der rundes op til et helt antal.

Der kan ligge 3 × 2 m = 6 m, på den lange led af stuen. Så antallet af gange (?), skal ganges med 3 for at hele gulvet er dækket: 

Antal brædder = 3 × ?

14. Et brædt har arealet:

Areal = 2 m × 0.15 m = ? m2.

Antal brædder × Areal = ?? m2 

Pris = ?? m× 350 kr / m2 = ? kr.


Svar #10
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Er det så 18

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. marts 2020 af StoreNord

Læg 3 brædder langs den lange væg.
Gør det 26,7 gange.


Svar #12
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Ca. 80

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. marts 2020 af ringstedLC

#10:

Der er ikke nogen af disse udregninger, der giver "18".

#12: ... og der rundes op til et helt antal.


Svar #14
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Nej, men er det ikke 80

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. marts 2020 af StoreNord

#12
Ja tilsynedeladende, men hvis det er pløjede grædder (med not og fjer), går det noget tabt.
Så det skal være 27x3=81.


Svar #16
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så det er 81

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. marts 2020 af ringstedLC

#16: Ja. Uanset hvordan brædderne er lavet, skal der 3 gange bruges:

\begin{align*} \text{Antal br\ae dder}=\frac{4000}{150} &= \frac{400}{15}=\frac{80}{3}=26.66...\approx27 \text{ br\ae dder} \end{align*}

da man ikke kan købe et brædt, der er 0.67 m bredt.


Svar #18
02. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Prisen for gulvbrædder er 350 kr. Pr. M2 hvor mange penge koster gulvbrædderne til stuegulvet...kr.

Hvad skal jeg regne ud her

Brugbart svar (0)

Svar #19
02. marts 2020 af ringstedLC

Se #9, 14.


Svar #20
03. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

700

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.