Matematik

Harmoniske svingninger

09. marts 2020 af Frank999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære alle, jeg vil gerne spørge hvordan skal jeg løse følgende opgave?

Jeg har stry på 1)a)

Men jeg er usikker med resten af opgaver. Er der en der kan hjælpe mig?

Mange tak i forvejen.

Vedhæftet fil: Harmonistke_svingninger.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2020 af peter lind

b)Det er Vmax-Vmin

c) Δ0,2tπ = 2π

d) resultat fra b ganget resultat fra c


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2020 af AMelev

Opg. 1

b) sin svinger mellen -1 og 1, så 0.8 sin svinger mellem ... og .... , så V svinger mellem ... og ....

c) Svingningstid: Se formelsamling side 23 (128)

d) 1 min = 60 s. Hvor mange indåndinger svare det til?
Gang antallet med indåndingsvolumen.

Opg. 2

a) Samme procedure som i opg. 1 b)

b) Som opg. 1 c)

c) Som i opg. 1 d)


Svar #3
09. marts 2020 af Frank999 (Slettet)

2 a) Hvor langt er fuglen fra gulvet når den er højest?


solve(h'(t)=0,t)|0≤t≤π ? t=0.166667 or t=0.5 or t=0.833333 or t=1.16667 or t=1.5 or t=1.83333 or t=2.16667 or t=2.5 or t=2.83333
 

Hvorfor har jeg fået så mange løsninger?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2020 af peter lind

Fordi der er så mange løsninger til h'(t) = 0

Du kan slippe meget nemmere over det hvis du bruger svaret i #2


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2020 af AMelev

#3 Mange løsninger, men hveranden giver samme V-værdi (max) og de andre samme V-værdi (min).
Tegn grafen og bestem Vmax og Vmin grafisk, så kan du se, at de antages mange steder..


Svar #6
05. april 2020 af Frank999 (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.