Matematik

Integralregning

12. marts 2020 af marix24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en aflevering, men der en opgave jeg ikke kan komme videre med. Opgaven lyder på:

Brug 3-trins reglen til at bestemme differentialkvotienten for funktionen = f(x) = x3 + x2.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an. Jeg håber at der er nogen herinde der kan give en hånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2020 af mathon

Få styr på forskellen mellem integral- og differentialregning. Overskriften er vildt ubrugelig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2020 af janhaa

f ' (x)=3x^2+2x

f ' (x) = 3x2 + 2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2020 af mathon

Sålænge LATEX ikke virker, er det vanskeligt at notere udledningen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llll}\textbf{1. trin}\\&f(x_o+h)-f(x_o)=(x_o+h)^3+(x_o+h)^2-({x_o}^3+{x_o}^2)=\\\\&{x_o}^3+3{x_o}^2h+3x_oh^2+h^3+{x_o}^2+2x_oh+h^2-{x_o}^3-{x_o}^2=\\\\&(3{x_o}^2+2x_o+3x_oh+h^2+h)\cdot h\\\\\\\textbf{2. trin}\\&\frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=3{x_o}^2+2x_o+3x_oh+h^2+h\\\\\\\textbf{3. trin}\\&f{\, }'(x_o)=\underset{h\rightarrow 0 }{\lim }\frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=3{x_o}^2+2x_o+3x_o\cdot 0+0^2+0=3{x_o}^2+2x_o \end{array}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.