Matematik

sandsynlighedsberegning

12. marts 2020 af halla4600 - Niveau: B-niveau

hej håber i kan hjælpe mig er lidt lost,

fra en urne med 10 blå og syv røde kugler trækken på en tilfældig måde 4 kugler

a.  hvor mange mulige udfald er der?

b. hvad er sandsynligheden for 4 røde kugler

c. hvad er sandsynglighed, for at det bliver en blå og 3 røde kugler


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll}b)\\&p(\textup{4 r\o de})=\frac{\binom{7}{4}}{\binom{17}{4}}=0.0147=1.5\%\\\\c)\\&p(\mathrm{\acute{e}}\textup{n bl\aa \ og tre r\o de} )=\frac{\binom{10}{1}\cdot \binom{7}{3}}{\binom{17}{4}}=0.147 = 14.7\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2020 af AMelev

a) Der er 17 kugler i alt, hvoraf der skal trækkes 4.
Antal mulige = k(17,4), jfFS side 29 (169).

b) 4 røde ud af 7. Antal gunstige = k(7,4).
P(4 røde) = k(7,4)/k(17,4) FS side 30 (177)

c) 1 blå ud af 10 og 3 røde ud af 7. Antal gunstige = k(10,1)*k(7,3) FS side 29 (165).

I #1 er der bare brugt en anden notation for kombinationen.

Skriv et svar til: sandsynlighedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.