Matematik

Partielle afledede

13. marts 2020 af K22 - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmes de partielle afledede når x = 2 og y = 2 for f(x,y) = 3x^2 + y^2 - 2xy - 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}&f(x,y)=3x^2+y^2-2\cdot x\cdot y-4\\\\&\frac{\partial f(x,y)}{\partial x}=6x-2y\\\\&\frac{\partial f(2,2)}{\partial x}=6\cdot 2-2\cdot 2=8 \\\\&\frac{\partial f(x,y)}{\partial y}=2y-2x\\\\&\frac{\partial f(2,2)}{\partial y}=2\cdot 2-2\cdot 2=0 \end{array}


Svar #2
13. marts 2020 af K22

Tak :-)


Skriv et svar til: Partielle afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.