Matematik

kaffe

14. marts 2020 af shain - Niveau: 9. klasse
Jeg kan ikke helt finde ud af denne opgave. Det handler om kaffe og bæger. Ved ikke om at det er 2 ligninger med 2 ubekendte. Billedet vedhæfet
Vedhæftet fil: IMG-20200314-WA0013.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2020 af peter lind

Kald antal af store bæger for x antallet af små bægre er så 2x. Det giver

2x*6+x*10 = 4400


Svar #3
14. marts 2020 af shain

4400/12

Svar #4
14. marts 2020 af shain

Skal man stille nogen ligninger op?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2020 af AMelev

Ligningen er stillet op i #2. Du skal løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2020 af ringstedLC

#0 Jeg kan ikke helt finde ud af denne opgave. Det handler om kaffe og bæger. Ved ikke om at det er 2 ligninger med 2 ubekendte. Billedet vedhæfet

Det er faktisk 2 ligninger med 2 ubekendte, men da forholdet mellem de to ubekendte er kendt, kan du ved substitution få en ligning med en ubekendt:

\begin{align*} b\cdot 6+B\cdot 10 &= 4400 \\ \frac{b}{B} &= 2\Rightarrow b=2B \\ 2B\cdot 6+B\cdot 10 &= 4400 \\ B &=\;?\Downarrow \\ b &= 2B=\;? \end{align*}


Svar #7
14. marts 2020 af shain

22B=4400

B = 200

Svar #8
14. marts 2020 af shain

b=2*22= 44?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2020 af ringstedLC

#7 og #8: Indsæt dine løsninger i den øverste linje.

Hvis ligningen passer, er de OK. Hvis ikke, så har du en fejl.


Svar #10
14. marts 2020 af shain

22*22=4400

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2020 af ringstedLC

#10: Indsæt korrekt:

\begin{align*} b\cdot 6+B\cdot 10 &= 4400 \\ 44\cdot 6+200\cdot 10 &= 4400\;,\;b=44\;,\;B=200 \\ 264+2000 &= 4400 \\ 2264 &\neq 4400\text{ alts\aa\;har du en fejl} \\\\ 22B &= 4400\Rightarrow B=\frac{4400}{22}=200 \\ b &= 2B\Rightarrow b=2\cdot ...=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2020 af AMelev

#10 22*22=4400

???? 22·22 =484

Hvorfor benytter du ikke bare anvisningerne i #2.
Reducer og løs ligningen.


Svar #13
14. marts 2020 af shain

Ja har en fejl det giver 2264 når jeg indsætter 44 og 200 i linje 2

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. marts 2020 af Soeffi


Skriv et svar til: kaffe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.