Matematik

Logaritme

17. marts 2020 af Wepumpin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilken logaritmeregneregel bruges til at bevise formlen for fordoblingskonstanten?

Er det denne regneregel? Log(a^x)=x*log(a)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2020 af Mathias7878

Ja, man har, at

a^{T_2} = 2 \Leftrightarrow log(a^{T_2}) = log(2) \Leftrightarrow T_2\cdot log(a) = log(2) \Leftrightarrow T_2 = \frac{log(2)}{log(a)}

- - -

 

 


Svar #2
17. marts 2020 af Wepumpin (Slettet)

Yes sir.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2020 af ringstedLC

#0: Skriv: log(ax) = x · log(a). Så er det helt perfekt.


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.