Matematik

sandsynlinghed

18. marts 2020 af Kathrine9087 - Niveau: 9. klasse

hej allesammen

Jeg har liget et hurtigt spørgsmål omkring sandsynlighedsregning

Hvordan regner man disse opgavetyper ud?

På bakkegårdsskolen skal alle klasserne vælge en repræsentant til skolens elevråd. I Antons klasse er der 11 drenge og 16 piger

hvad er sandsynligheden, for at det er Anton der bliver valgt?

Hvad er sandsynligheden for at der vælges en pige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af AMelev

Der er 27 elever i alt.

a) Anton vælges, dvs. 1 mulighed ud af 27.

b) En pige vælges, dvs. 16 muligheder ud af 27.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2020 af ringstedLC

Det gøres på samme måde som ved fx terningekast:

En terning kan lande på 6 forskellige måder. Sandsynligheden for en bestemt værdi er 1/6.


Svar #3
18. marts 2020 af Kathrine9087

Hvad hvis der er 5 grønne, 3 røde og 2 gule kugler
Hvad er så sandsynligheden for at trækken en gul
Og hvad er sandsynligheden at den kugle hun trækker ikke er grøn ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af janhaa

P(gul)=2/10=1/5

P(gul)=2/10=1/5

P(ikke grøn) = 5/10 = 1/2


Skriv et svar til: sandsynlinghed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.