Fysik

Dynamik

19. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hey

Har lidt problemer med hvordan jeg skal løse opgave 2 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2020 af peter lind

2. Tyngdekraften, reaktionen fra underlaget og gnidningskraften. Reaktionen fra undelaget er vinkelret på underlaget, gnidningskraften er modsat rettet bakken

3. Gnidningskraften skal være stor nok til at holde bilen. Den faktiske gniningskraft finder du af at summen af kræfterne skal være 0


Svar #3
19. marts 2020 af Cecilie0908

Den faktiske gniningskraft finder du af at summen af kræfterne skal være 0 - hvordan gøre jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2020 af peter lind

Du opløser den kræfterne i lodret og vandret retning. Tyngdekraften findes kun i lodret retning så de to andre kræfter skal til samme være lige så stor og modsat rettet denne. I vandret retning er de to andre kræfter lige så store og modsat rettede.

Har du ikke en bog der står om gnidning på et skråplan ?

Du kan se hvordan det gøres på https://da.wikipedia.org/wiki/Skr%C3%A5plan


Svar #5
19. marts 2020 af Cecilie0908

Jeg forstå altså stadig ikke helt hvad jeg skal gøre i opgave 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2020 af peter lind

så må du forklare nærmere hvad du ikke forstår


Svar #7
19. marts 2020 af Cecilie0908

Jeg forstå ikke hvad for en formle jeg skal bruge, og hvilken nogle tal jeg skal bruge og hvordan jeg skal regne det


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2020 af peter lind

Som du kan se af grafikken er kraften langs skråplanet m*g*sin(θ). Normalkraften er m*g*cos(θ) og gnidningskraften er μ*m*g*cos(θ). Den resulterende kraft er derfor m*g*sin(θ)- μ*m*g*cos(θ) = m*g*(sin(θ)- g*cos(θ)) Dette er grænsen hvor den begynder at bevæge sig.Derfor skal du løse ligningen sin(θ)- μ*cos(θ) = 0


Svar #9
19. marts 2020 af Cecilie0908

Sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2020 af peter lind

det er rigtigt indtil pilen; men det er meningsløst bare at skrive sinus ovenover cosinus. Du skal også regne μ ud


Svar #11
19. marts 2020 af Cecilie0908

Så ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre, kan du ikke prøve?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. marts 2020 af peter lind

sæt θ=4º og løs ligningen


Svar #13
19. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad skal jeg så gøre nu?


Svar #14
19. marts 2020 af Cecilie0908

Er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. marts 2020 af peter lind

det er stadig meningsløs at skrive

sin(θ)

cos(θ)


Svar #16
19. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad skal jeg skrive?


Svar #17
19. marts 2020 af Cecilie0908

Er det sådanne?


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. marts 2020 af peter lind

sin(θ)- μ*cos(θ) = 0 <=> μ = sin(θ)/cos(θ) = tan(θ) =


Svar #19
19. marts 2020 af Cecilie0908

Skal jeg så regne det ud og så har jeg resultatet på gnidningskoefficienten mellem dæk og vej?


Svar #20
19. marts 2020 af Cecilie0908

Er det sådan?


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.