Matematik

sansynlighed

20. marts 2020 af lillebundgaard (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hejsa, vi kan ikke finde ud af en opgave. et lykkehjul har 3 røde felter, 2 gule felter, to blå felter og to grønne felter, hvad er sansynligheden for at det først lander på et rødt felt og bagefter et rødt felt ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af janhaa

P(2\,red)=\frac{3}{9}*\frac{2}{8}=\frac{1}{12}


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2020 af PeterValberg

#1 Nej, det er vel ikke helt korrekt, det første røde felt forsvinder jo ikke
     bare fordi, lykkehjulet lander på det...der står jo ikke ...."..bagefter et andet rødt felt..."

Der er 3 + 2 + 2 + 2 = 9 felter i alt
hvoraf 3 felter er røde
sandsynligheden for at ramme et rødt felt er 3/9

 Derfor må sandsynligheden for at ramme to røde felter efter hinanden være:

P(2\,r \o de)=\frac{3}{9}\cdot\frac{3}{9}=\left(\frac{3}{9} \right )^2=\frac{9}{81}=\frac{1}{9}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2020 af janhaa

#1

P(2\,red)=\frac{3}{9}*\frac{2}{8}=\frac{1}{12}

P(red) = (3/9)2 = 1/9


Skriv et svar til: sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.