Fysik

Kernefysik

21. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse det spørgsmål

- Et radioaktivt præparat har aktiviteten 64 kBq. To timer senere er aktiviteten 16 kBq. Hvor stor vil aktiviteten være efter yderligere en time? Opstil en funktionsforskrift for aktiviteten som funktion af tid.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2020 af mathon

                              \small \begin{array}{lllll}&A(t)=A_0\cdot a^t\\\\&A(t)=64\cdot a^t\\\\&A(2)=16=64\cdot a^2\\\\&\frac{1}{4}=a^2\\\\&a=\frac{1}{2}\\\\\\&A(t)=64\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^t\\\\& A(3)=64\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^3\\\\&A(3)=8 \end{array}


Svar #2
21. marts 2020 af Cecilie0908

Så funktionsforskriften er A(3)=8


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2020 af mathon

     \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{funktionsforskriften er:}&A(t)=(64\; kBq)\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^t \end{array}


Svar #4
21. marts 2020 af Cecilie0908

Så A(3)=8  er hvor stor vil aktiviteten er efter yderligere en time


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2020 af mathon

           Ja.


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.