Matematik

En funktion f er givet ved

22. marts 2020 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave i matematik. Opgaven skal løses vha. TI Nspire.

En funktion f er givet ved

f(x)=e^x / x^2+1

a) Bestem f '(3), og forklar betydningen af tallet.

b) Løs ligningen f '(x)=1, og gør rede for løsningernes betydning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2020 af mathon

                        \begin{array}{lllll}&f(x)\textup{:=}\frac{e^x}{x^2+1}\\\\&g(x)\textup{:=}\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x))\\\\&g(3)\\\\&\textup{solve}(g(x)=1,x) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2020 af peter lind

Benyt at f(x) = g(x)/h(x)  => f'(x) = (g'(x)*h(x)-g(x)*h'(x)/h(x)2

Har du glemt nogle parenteser ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2020 af AMelev

Væn dig til at lægge et billede afopgaven op, istedet for at skrive af, så fejl og mangler undgås.

a) f '(3) er væksthastigheden/tangenthældningen i (3,f(3))

b) Løsningerne er 1.koordinater til de røringspunkter på grafen, hvor tangenten har en hældning på 1.


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.