Kemi

Stofmængdekonsentration

23. marts 2020 af lol1010 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med disse to opgaver:

1) Man blander 0,601 mol natriumchlorid med 100 ml vand, og blandingen fylder 104 mL. Beregn Stofmængdekonsentration.

2) 4.5 g sukker (C12H22O11) opløses i en kop te, så at volumenet i alt bliver 150 ml. Beregn teens molære koncentration af sukker.

Brug ligningen C=n/V og n=m/M (for sukker)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af mathon

                \small\begin{array}{llll}1)&\left[NaCl \right ]=\frac{0.601\;mol}{0.104\;L}=5.78\;M \end{array}


Skriv et svar til: Stofmængdekonsentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.