Matematik

vandoverfladen

24. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Ved godt hvordan man beregner et areal ud.

Hvad er areal af vandoverfladen?

Er det ikke så 40*35

Vedhæftet fil: qwer.PNG

Svar #1
24. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Svar #2
24. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2020 af LasseHMR (Slettet)

Del bassinet op i to cirkler og et kvadrat - læg arealerne sammen. 


Svar #4
24. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Har gjort er det så 40*40

Svar #5
24. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Og 35*35

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2020 af LasseHMR (Slettet)

Det er mit bedste bud: 

De to cirkler: 

Formel for areal i en cirkel: pi * r^2 

p = 3,14

r = 35 

Areal_cirkel = 3,14 * 35^2 = 3.846,5

De 3.846,5 deles i 2 = 5.024/2 = 1923,25

Nu ganges 1.923,25 med 4, idet der er 4 halvcirkler (2 hele cirkler) = 7.693 

Nu beregnes arealet arealet af kvadratet: 

Formel for areal af et kvadrat: l * b 

Beregner længden af en side: 40 * 4 = 160 

Indsætter 160 i formlen: 160 * 160 = 25.600 

Nu beregnes den samlede areal: 25.600 + 7.693 = 33.293 enhed^2 


Svar #7
24. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

hvad er rumfærger af vandet når bassinet er 60 cm dybt?
Er det ikke så 40cm*35cm*60cm

Svar #8
25. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2020 af LasseHMR (Slettet)

Kan jeg ikke hjælpe med dig på nuværrende tidspunkt. 


Skriv et svar til: vandoverfladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.