Matematik

Ligningsløsning

24. marts 2020 af Sara123456789101 - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan løser man ligningen; x3+cx=d og har den kun 1 positiv løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2020 af AMelev

9 klasse A-niveu? Ret lige din profil, så vi ved, hvilken formelsamling vi evt. kan henvise til.

Man kan ikke umiddelbart løse ligningen uden at kende c og d, og nej, hvis fx c = -3 og d = -2, er der 2 positive løsninger.


Svar #2
24. marts 2020 af Sara123456789101

Det er rettet nu:)

Jeg ville gerne sammenligne det med hvordan vi løser dem idag, men kan ikke helt få det til at passe. 

Det giver kun 1 positiv løsning, det vil enten give -2 eller 1. Har lige prøvet at regne efter. 

Hvilken formel ville man bruge for at regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2020 af AMelev

Se evt. dette link. Eller google for at finde andre kilder.

Du har ganske ret, det var mit øjemål, der kiksede, men med c = -3 er der to positive løsninger for -2 < d < 0 og ingen positive løsninger for d < -2. Prøv at tegne grafen for f(x) = x3 - 3x, så kan du se det.


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.