Dansk

ondskab

25. marts 2020 af Kathrine9087 - Niveau: 9. klasse

Hej Folkens

Hvordan forbindes ondskab i medierne?

fx X-faktor, syndefaldsmyten eller serien "klovn"


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2020 af mathon

Hvad har X-faktor med ondskab at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Først skal du definere ondskab. Det er lidt af en mundfuld, men lad os tage udgangspunkt i, at ondskab betyder, at man har en 'tilbøjelighed til at tilføje andre smerte, skade eller lidelse' eller, at det er 'en personifikation af det onde i verden'.
Kigger vi på x-faktor, ville det nok være mest oplagt at tage udgangspunkt i hr. Blachmans (til tider) ondskabsfulde kommentarer om de deltagende; her kunne man sige (og det ville Blachman givetvis også), at det er en form for "idealistisk ondskab" ( = man gør noget ond i troen på, at man gør noget godt).
Mht. syndefaldsmyten kan man anskue det fra slangens aktioner / intentioner; slangen udøver ondskaben for at lokke menneskene i fordærv, og her er der snarere tale om såkaldt "dæmonisk ondskab" ( = man gør noget ondt, bare fordi det netop er ondt).
I tv-serien - og filmene - "Klovn" gør karakteren Frank en masse onde ting, men han er ikke bevidst om det, eller det går først op for ham bagefter; der er altså tale en slags "dum ondskab" (= man tænker ikke over, at det, som man gør, er ondt),


Svar #3
25. marts 2020 af Kathrine9087

Mange tak for hjælpen !

Skriv et svar til: ondskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.