Matematik

Hjælp til lommeregner

01. april 2020 af Nanna5970 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej
Jeg skal hjælpe min lille søster, men da det er en del år siden jeg selv har haft matematik, kan jeg simpelthen ikke finde ud af, at trykke det ind på hendes lommeregner (TI-30X Pro-multiview) -er også i tvivl om jeg forklare hende den rigtige måde.
En af opgaverne lyder:

Hvor stor bliver ydelsen, hvis gælden er 20.000 kr , rentesatsen er 2,5 % pr termin og antallet af terminer er 10.

Her ville jeg så trykke 20.000 x 2,5/1-(1+2,5) opløftet -10

Hvordan trykker jeg det ind på lommeregneren og er det overhovedet korrekt mht udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2020 af AMelev

Du har fat i den rigtige formel, mennnn
2.5% = 0.025 og så mangler der parentes om nævneren.
y = 20000\cdot \frac{0.025}{1-1.025^{-10}}
På LR: 20000*0.025/(1-1.025^-10)
Det er nok 20år siden, jeg sidst har brugt en lommeregner, men din søter må vide, hvilken tast, der skal bruges til division og hvilken til potenser (xy måske)

Alternativt kan I bruge fx Excel til beregningen - så skal I bare taste =20000*0.025/(1-1.025^-10)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2020 af mathon

              20000 \cdot \frac{0.025}{1-1.025^{-10}}=20000*0.025/(1-1.025^{-10}) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2020 af PeterValberg

#0 Se eventuelt indtastningen via dette link < VIDEO >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
01. april 2020 af Nanna5970 (Slettet)

Hold da op, hvor er I helt fantastiske!!
Tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Hjælp til lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.