Matematik

Maling

05. april 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har lavet opgave a og b, men jeg ved ikke helt med c'eren.

Håber I kan hjælpe

Takker på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2020 af Capion1

c)   Din tvivl peger muligvis på det forhold, at kassens 12 kanter ikke bemales med
et 0,4 mm lag maling, hvis bemalingen alene foretages på kassens seks sideflader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2020 af StoreNord

#0
Du skal nok regne med, at det er en matematisk kasse uden indersider og kanter.

Hvis du regner i decimeter, får du resultatet i dm³, som er det samme som liter.


Svar #3
05. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Forstår ikke  helt hvad I mener. 

Vil gerne vide hvilken fremgangsmåde jeg skal bruge for tror ikke det er de 6 sider ganget med 0,4


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2020 af StoreNord

Jo, det er:
                  2*(L*B+L*H+B*H)  *  0,4
men det skal helst være i decimeter altsammen.


Svar #5
05. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Ok I forvirrede mig bare lidt, men tak!

2*(2,4*1,9+2,4*1,4+1,9*1,4)*0,4 = 8.464 og det vil vi få i mm?

0.08464 Decimeter ikke sandt?

eller 2*(0,024*0,019+0,024*0,014+0,019*0,014)*0,004 = 0,000008464?


Svar #6
05. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. april 2020 af ringstedLC

#5: Du har kun omregnet korrekt til decimeter for t:

\begin{align*} 1\,(m) &= 10^1\,(dm) \\ l &= 2.4\,(m)=2.4\cdot 10^1\,(dm) \\ 1\,(mm) &= 10^{-2}\,(dm) \\ t &= 0.4\,(mm)=0.4\cdot 10^{-2}\,(dm) \end{align*}


Svar #8
05. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Hvordan udregner jeg så for de andre tal?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2020 af ringstedLC

Brug lidt mere end to minutter på det "problem".


Svar #10
05. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

ved at gange med 10-2

ok tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. april 2020 af ringstedLC

#10: Nej, læs #7 rigtigt.


Svar #12
06. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Du har omregnet 1 m til decimeter som bliver til 101. længden er = 2,4m og omregn det til decimeter bliver det 2,4*101

Så hvis vi skal omregne 1 mm til decimeter bliver det = 10-2

Så dermed at vi har 0,4 tykkelse maling vil vi omregne det til decimeter for at få det til liter. Det havde du skrevet 0,4 * 10-2 = 0,004.

Ellers forstår jeg ikke dsv.


Brugbart svar (1)

Svar #13
06. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er en hjælp, hvis man tager enhederne med hele vejen igennem:

2,4m = 2,4m * 10dm/m = 24dm.

0,4mm = 0,4mm*0,01dm/mm = 0,004dm.

På den måde kan man dele omregningen op i to trin. Det første trin består i at finde omregningsfaktoren, f.eks. 10dm/m, mens andet trin er selve omregningen. Derved undgår man at skulle rode rundt med de to ting samtidig, med risiko for at det roder sammen.


Svar #14
06. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

lidt bedre.

Tak så det burde være 2*(24*19+24*14+19*14)*0,004 = 8,464 liter maling


Brugbart svar (1)

Svar #15
06. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Ja, men husk enhederne. De er til stor hjælp.


Skriv et svar til: Maling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.