Matematik

Hjælp til TI-NSPIRE

06. april 2020 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

er der én der ved hvorfor jeg ikke kan tegne den vedhæftede funktion inde på nspire

Min veninde foreslog jeg ændrede inde i indstillinger til RAD (radian) istedet for Grad, men det virker stadgivæk IKKE. N-spire foreslår bare at oprette en skyder og funktionen bliver bare til én vandret streg.

Den godkender funktionen og skriver "udført" inde i noter, men den tegner den ikke, andet end en streg.

Tænker, at min interval måskee ikke er tastet rigtigt ind. jeg bruger nogle gange den der lodrette streg mellem funktion og interval. (se vedhæftede fil))

Kan jeg måske få en guide til hvordan funktionen skal tegnes så den ikke bliver til en lodret streg?

Vedhæftet fil: nspire.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2020 af StoreNord

Det er nok et spørgsmål om det rette zoom.
f(x) har maksimum på  y=1,46  i  x=6.
https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=TI-NSPIRE++guide&ie=utf-8&oe=utf-8


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2020 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2020 af AMelev

                                       

Du har kaldt funktionen f(x), men har t som uafhængig variabel på højresiden. Dvs. at funktionen er konstant i forhold til x, men at t indgår som en ubekendt størrelse - derfor spørgsmålet om en t-skyder.

Hvis du definerer f(t):=0.73·sin(0.524·t+4.71)+0.73|0≤t≤24, skal du i grafvinduet sætte f1(x)= f(x), da Nspire insisterer på, at den uafhængige variabel skal hedde x i grafvinduet.
Du kan alternativt definere f(x):=0.73·sin(0.524·x+4.71)+0.73|0≤x≤24.

Du skal have Rad, da det er en trigonometrisk funktion, hvor x(t) er et reelt tal.



 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2020 af ringstedLC

Du skal ihvertfald have den samme variabel på hver side af lighedstegnet og i intervallet. Og så vidt jeg husker, bruges kun x, når der skal tegnes.


Svar #5
07. april 2020 af Sara6543 (Slettet)

Åh Gud ja selvfølgelig, det havde jeg slet ikke tænkt over...  

Mange, mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2020 af ringstedLC

Nej, - ikke helt, men bare ringstedLC.

Og selv tak, husker jeg rigtigt med x, når der skal tegnes?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2020 af ringstedLC

#3: Jeg får lige øje på din forskrift. Hvorfor virker dén med forskellige variabler?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2020 af AMelev

Fordi forskriften netop fortæller, hvad du får, når, når du sætter noget ind på variablens plads, uanset hvad variablen er.

f(t):=0.73·sin(0.524·t+4.71)+0.73
f(7):=0.73·sin(0.524·7+4.71)+0.73
f(245):=0.73·sin(0.524·245+4.71)+0.73
f(....):=0.73·sin(0.524·....+4.71)+0.73
f(u):=0.73·sin(0.524·u+4.71)+0.73
fx):=0.73·sin(0.524·x+4.71)+0.73

  


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2020 af ringstedLC

øhh tak, men...


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2020 af AMelev

I Grafvinduet er f"nr"(x) foruddefineret, så uanset hvilken variabel, der er brugt i definitionen af funktionen, skal variablen hedde x der.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. april 2020 af ringstedLC

Det var nu mere din definition, der undrer.

\color{DarkBlue}f({\color{DarkGreen} t}):=0.73\cdot \sin(0.524\cdot {\color{Red} x}+4.71)+0.73|0\leq {\color{DarkGreen} t}\leq 24 \quad {\color{DarkGreen} \blacktriangleright\ Udf\o rt}

når nu #0's

ikke dur, idet jeg går udfra, at det er den nederste som det har handlet om.

Ohh, - i din dannes der en sammenkædning af t på venstre side med den "legale variabel" x på højre side. Da #0 har x på venstre side og ikke på højre, går det galt. Og det ses måske af den manglende blå farve i hele definitionslinjen.

Håber at jeg har fattet det. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. april 2020 af AMelev

#11 Det første udtryk er sådan, som det kommer til at se ud i grafvinduet, hvis man indtaster det, der står på højre side i linje 2.
Jeg har også angivet en alterrnativ definition f(x):=0.73·sin(0.524·x+4.71)+0.73|0≤x≤24 i # 3.
Farven har ikke betydning, men f(x) burde være fed også i linje 2.
Der er jo som sådan ikke noget i vejen med definitonen af f(x), bortset fra at den nok ikke passer med den opgivne funktion, men den er der jo ikke et billede af.


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. april 2020 af ringstedLC

Takker, - og tænker igen over, hvorfor man dog bruger dette program.


Skriv et svar til: Hjælp til TI-NSPIRE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.