Matematik

Proportionalitetskonstanten

17. april 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 3A: Ligefrem proportionalitet  Med CAS 

Jeg ved via facit at  k=3.14159, men ved ikke hvordan mine beregninger skal være? må meget gerne hjælpe mig, hvis man kender svaret :) 

Figuren  viser tre cirkler med forskellige  diametre, tegnet i 
Diameter:  4                          6                               8 
omkreds:   25.133 cm        37.699 cm              50.265 cm 
 
a) Bestem proportionalitetskonstanten,   k


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2020 af ringstedLC

a)

\begin{align*} O &= 2\:\pi \:r \\ O &= \pi \:d \:,\: r = \frac{d}{2} \\ \pi &= \frac{O}{d} = k \end{align*}


Svar #2
17. april 2020 af l24 (Slettet)

så når jeg dividere  omkredsen med diameteren hos dem alle  får jeg 3 forskellige resultater, da der er 3 forskellige cirkler , hvordan kan det blive til det ene resultat k = 3.14159? 


Svar #3
17. april 2020 af l24 (Slettet)

skal man plusse noget sammen til sidst eller?..


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april 2020 af ringstedLC

Regner med at dette er opgaven.

lånt fra: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1952962

Opgaven har "byttet om" på diameter og radius.

\begin{align*} O &= 2 \:\pi \:r \\ \pi &= \frac{O}{2\cdot r} = k \\ \frac{25.133}{2\cdot 4} &= 3.14 = k \\ \frac{37.699}{2\cdot 6} &= 3.14 \\ \frac{50.265}{2\cdot 8} &= 3.14 \end{align}

Godt du er vågen! Tjek selv med din formelsamling, - så glemmer du aldrig denne opgave og "Omkredsen af cirkel".


Svar #5
17. april 2020 af l24 (Slettet)

tusind tak :) 


Skriv et svar til: Proportionalitetskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.