Matematik

annuitetsopsparing

18. april 2020 af matB123 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen som kan give et eksempel på hvordan man bruger formlen for annuitetsopsparing (formel 5 i formelsamlingen)? er virkelig helt lost... tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2020 af peter lind

Indsæt et beløb om året på en opsparingskonto i banken, som giver en årlig rente. Du vælger selv beløb, rente og hvor lang tid den skal løbe


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2020 af AMelev

Annuitetsformlen bruges, når man hver termin sætter er fast beløb (b) ind på en konto til en fast teminsrente (r). A er saldoen umiddelbart efter n'te indbetaling.

Eks. Du vil spare op til studenterhue, -kørsel og anden -festivitas ved hver måned at sætte 200 kr ind på en konto til en mdl. rente på 0.25%. Første indbetaling 1. maj 2020 og sidste 1. juni 2021.
b = 200, r = 0.25% = 0.0025, n = 13
Saldo pr. 1. juni 2021: A=200 \cdot \frac{1.0025^{13}-1}{0.0025}=2639.36
Hvis du skal bruge mere, skal du sætte mere ind ad gangen (større b) eller finde en bank med højere renter (r), hvilket nok bliver svært.
Du kunne også være startet før, så n blev større, men det er jo for sent nu.

Var det noget i denne stil, du var på jagt efter? Ellers må du spørge igen.


Skriv et svar til: annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.