Fysik

Basketball oogave

20. april 2020 af hoffelele (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har brug for hjælp til den her opgave. Jeg er helt blank, og har virkelig brug for hjælp. Håber der er en der kan hjælpe mig. 

Alt hjælp er værdsat. 

Tak på forhånd. 

Se bilag for opgaven :) 

Vedhæftet fil: Fysik - Basketball.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2020 af mathon

                \begin{array}{lllll} & 1\;m = -\frac{1}{2} \cdot g \cdot t^2 + v_0 \cdot \sin(\alpha) \cdot t\\\\& v_0=\frac {(1\;m)+\frac{1}{2} \cdot g \cdot t^2}{\sin(\alpha) \cdot t} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2020 af peter lind

a) Det er en parabel

Bevægelsesligningerne er  sx = v0*cos(40)*t,  sy = v0*sin(40)* t -½g*t2 + 1,5

b) Løs ligningen sy(2) = 2,5. Du får to løsninger. Du skal væge den største

c) sx(2)

d) Løs ligningen vy = s'y(t) = 0


Svar #4
20. april 2020 af hoffelele (Slettet)

Forstår ikke helt den her: sy = v0*sin(40)* t -½g*t2 + 1,5.           ½g?

og løser ligningerne? 

Forstår det ikke helt. Sorry, jeg er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2020 af peter lind

Jeg havde desværre glem at hæve 2 tallet så der skulle stå ½gt2 g er tyngdeaccellerationen 9,82 m/s2 v0 er begyndelseshasigeden, t er tiden


Svar #6
20. april 2020 af hoffelele (Slettet)

hvad står sx og sy for?

Er meget forvirret. 

v0= 9.82 m/s2? 

t= tiden? hvilken tid

½gt= hvad er det?

Jeg beklager virkelig, men jeg har brug for at få skåret det helt ud i pap. Det samme med de ligninger jeg skal udregne. Kan du vise mig hvordan jeg skal regne det ud? Jeg er virkelig ikke særlig skarp i Fysik pt.  


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2020 af peter lind

Kender du slet ikke noget til fysik ? Så har du slet ikke mulighed for at løse denne opgave. Du kan evt. læse noget om det på https://da.wikipedia.org/wiki/Kasteparabel


Svar #8
20. april 2020 af hoffelele (Slettet)

Hejsa. Min mor afgik ved døden grundet Covid-19 for 2 uger siden, og har haft mit gymnasie jeg skulle passe ved siden af. Jeg er ked af at jeg måske virker dum, har bare virkelig svært ved det, samtidig med at jeg har 1000 andre ting at tage mig af. Jeg prøver virkelig at forstå det, det er bare meget svært lige pt. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. april 2020 af peter lind

Det gør mig ondt at din mor er død og jeg kan godt forstå at det er vanskeligt for dig i den situation.

Du og i det hele taget ingen elever kan altså forvente at regne nogen opgaver uden at have læst noget teori først og kende betegnelserne. Jeg ser mig ikke i stand til at komme med en bedre forklaring end den der står i din bog. Jeg har altså også nogen begrænsninger. Jeg vil derfor råde dig til at læse i din bog først.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} & 1\;m = -\frac{1}{2} \cdot g \cdot t^2 + v_0 \cdot \sin(\alpha) \cdot t\\\\& v_0=\frac {(1\;m)+\frac{1}{2} \cdot \left(9.82\;\frac{m}{s^2} \right ) \cdot (2\;s)^2}{\sin(40\degree) \cdot (2\;s)}=16.0551\;\frac{m}{s} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. april 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll}\textup{kasteparablen }&y = -\frac{g}{2\cdot {v_0}^2\cdot \cos^2(\alpha)}x^2+\tan(\alpha)x\\\\& y = -\frac{9.82\;\frac{m}{s^2}}{2\cdot \left ( 16.0551\; \frac{m}{s} \right )^2\cdot \cos^2(40\degree)}\cdot x^2+\tan(40\degree)\cdot x\\\\\textup{uden enheder}& y=-0.03246\cdot x^2+0.8391\cdot x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. april 2020 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{toppunktets f\o rstekoordinat: }&x_T=\frac{-0.8391}{2\cdot (-0.03246)}=12.9251\\\\\textup{toppunktets andenkoordinat: }& y_T= -0.03246\cdot (12.9251)^2+0.8391\cdot 12.9251=5.42 \end{array}


Svar #13
21. april 2020 af hoffelele (Slettet)

Mange tak Mathon. Ved ikke om du har skrevet det, men ved du hvordan jeg skulle beregne kastelængden X?

Jeg har indtil videre skrevet ned at: 

a) I opgave a har jeg plottet kasteparablen. Det viser vel boldens bevægelse?

opgave b) Bolden skal kastes med begyndelseshastigheden 16.05 m/s, hvis den skal nå kurven på 2 sekunder 

c)Det er kastelængden x?

d) Boldens toppunktskoordinat....er det 12.9 eller 5.42...altså første eller andet koordinat?

Er i tvivl om det med længden. 

Har lagt opgave a) ind som billag :) 

Mange tak

Vedhæftet fil:Parabel.png

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2020 af mathon

             \small \small \small \small \small \begin{array}{llll}c)&\textup{kastel\ae ngde:}&'X'=v_{0x}\cdot (2\;s)=(15.06\cdot \cos(40\degree)\;\frac{m}{s})\cdot (2\;s) \\\\\\ d)&\textup{maksimalh\o jde:}&y_{max} = 5.42\;m \end{array}


Skriv et svar til: Basketball oogave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.