Matematik

Logaritmer

20. april 2020 af Peter00005 - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke denne opgave. Tænkte at man kunne lave en graf og aflæse, men der kommer ikke noget frem på geogebra. Håber nogle kan hjælpe:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2020 af Sveppalyf (Slettet)

ln(e-2) = -2

ln(e-1) = -1

osv.


Svar #2
20. april 2020 af Peter00005

så e er 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Ja

ln(e) = 1


Svar #4
20. april 2020 af Peter00005

Ok tusind tak for hjælpen


Svar #5
20. april 2020 af Peter00005

Jeg havde også denne opgave


Svar #6
20. april 2020 af Peter00005

Men jeg ved ikke hvordan den skal løses på maple


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. april 2020 af Sveppalyf (Slettet)

a)

ln(x) = 1,11  <=>

x = e1,11

b)

På samme måde.

c)

0,1*ln(x) + 3,1 = 3,3  <=>

0,1*ln(x) = 0,2  <=>

ln(x) = 2  <=>

x = e2


Svar #8
20. april 2020 af Peter00005

Er det her rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. april 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt.


Svar #10
20. april 2020 af Peter00005

Jeg forstår slet ikke denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. april 2020 af Sveppalyf (Slettet)

L = 10 * log(I/10-12)

a)

Man skal sætte I = 10-12 ind i formlen.

L = 10 * log (10-12/10-12)  <=>

L = 10 * log(1)  <=>

L = 10 * 0  <=>

L = 0 dB

b)

Man skal sætte I = 1 ind i formlen:

L = 10 * log( 1/10-12)  <=>

L = 10 * log(1012)  <=>

L = 10 * 12  <=>

L = 120 dB


Svar #12
20. april 2020 af Peter00005

Jeg har prøvet at beregne denne opgave, men forstår ikke c)


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. april 2020 af Sveppalyf (Slettet)

c)

I1 + I2 = 0,0001 + 0,0006 = 0,0007

Dette skal så indsættes i formlen for L.


Svar #14
20. april 2020 af Peter00005

Jeg forstår ikke hvordan jeg finder a og b


Svar #15
20. april 2020 af Peter00005

Til denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #16
20. april 2020 af Sveppalyf (Slettet)

log(y) = 0,59*log(x) + 0,18

Tag 10x på begge sider:

10log(y) = 100,59*log(x) + 0,18  <=>

y = 100,18 * 100,59*log(x)  <=>

y = 100,18 * (10log(x))0,59  <=>

y = 100,18 * x0,59  <=>

y = 1,51 * x0,59


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.