Matematik

Logaritmefunktioner 1110

21. april 2020 af javannah5 - Niveau: C-niveau
Er der nogle der kan hjælpe har lidt svært ved at lave den?
Vil også gerne har et af dem lavet som et eksempel sammen med en forklaring for på den måde kan jeg bedre forstår det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2020 af apricotx

Du har brug for tre af logaritmeregneregler for at kunne løse opgave, de står i din formelsamling, men er

1. \log(a\cdot b)=\log(a)+\log(b)

2. \log(\frac{a}{b})=\log(a)-\log(b)

3. \log(a^b)=b\cdot\log(a)

Nogle eksempler, hvor formlerne bruges:

1. \log(3)+\log(2)=log(3\cdot 2)=log(6)

2. \log(10)-\log(2)=\log(\frac{10}{2})=\log(5)

3. 2\cdot\log(8)=\log(8^2)=\log(64)

I dine sidste to opgaver kan det være en rigtig god idé at huske, at kvadratrod og i 2. ophæver hinanden. Og at a^{\frac 1 2}=\sqrt{a}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2020 af mathon

                       \small \begin{array}{llll} a \textup{ og }i\\\\ b \textup{ og } d\\\\ f \textup{ og }g\\\\ c \textup{ og }h \end{array}


Svar #4
22. april 2020 af javannah5

har svært med at regne b ud hvordan skal det gøres


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2020 af mathon

              \begin{array}{llll}b)&\log(20) - \frac{1}{2} \cdot \log(16)=\log(20) - \log\left(16^{\frac{1}{2}} \right )=\\\\& \log(20) - \log(4) = \log\left(\frac{20}{4} \right )=\log(5) \end{array}\begin{array}{llll}b) & \log(20) - \frac{1}{2} \cdot \log(16)=\log(20) - \log\left(16^{\frac{1}{2}} \right )=\\\\& \log(20) - \log(4) = \log\left(\frac{20}{4} \right ) = \log(5) \end{array}


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner 1110

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.