Matematik

Parabler

22. april 2020 af Zaggy - Niveau: C-niveau

Hey, nogle der kan hjælpe mig med disse 2 opgaver.

Vedhæftet fil: Parabel.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af mathon

Grafen for g(x) er en ret linje gennem (0,7) og (7,0).


Svar #2
22. april 2020 af Zaggy

så jeg tegner grafen også laver jeg en ret linje der går igennem 0,7 og 0,7?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Ja. Husk parenteserne om koordinatsættene.


Svar #4
22. april 2020 af Zaggy

Hvad med opgave b, hvor jeg skal løse ligningen?


Svar #5
22. april 2020 af Zaggy

Så på opgave  a skal jeg fra venstreside være 0,7 og den nede linje også 0,7?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er to punkter. Det ene er (0,7) og det andet (7,0).  Du har fået byttet om på 0 og 7 i den sidste.


g(x) = -x+7 er en linie, der har hældningen -1 og går gennem punktet (0,7), dvs det punkt, der ligger 0 i x-aksens retning og 7 i y-aksens retning fra koordinatsystemets begyndelsespunkt.

g(7) = -7+7=0, hvorfor linien også går gennem punktet (7,0), altsa 7 til højre og 0 op fra begyndelsespunktet.

Dermed har du to punkter. Gennem dem tegner du den rette linie, der er graf for g.


Svar #7
22. april 2020 af Zaggy

Okay super tak, men hvad skal jeg så gøre i opgave b hvor jeg skal regne ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du skal ikke regne, du skal aflæse tegningen.


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.