Fysik

Dosis

23. april 2020 af Lua13 - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal lave følgende opgave men har bare aldrig forstået hvordan man skal gøre det.

Hvor stor en dosis giver et henfald af Lu-177 i middel i en tumor på 10 g? Det antages at al energi absorberes.

Jeg tænker man skal bruge formlen D=ΔE/Δm

Skal man så udregne masse defekt og bruge formlen Q=-Δm*c^2

og så udregne ΔE med hvilken formel?

Håber du vil hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2020 af apricotx

1. Jeg tænker man skal bruge formlen D=ΔE/Δm

God idé. Husk bare at Δm her er massen af tumoren.

2. Skal man så udregne masse defekt og bruge formlen Q=-Δm*c^2

Ja. Men husk det her er massedefekten fra henfaldet af Lu-177, der er Δm.

3. og så udregne ΔE med hvilken formel?

I 2. har du beregnet energien fra ét henfald af Lu-177. Du har brug for at finde ud af, hvor mange henfald der sker (står der ikke en eller anden tid og aktivitet i opgaven?). Dét antal ganger du med energien fra 2. Og så sætter du ind i 1.


Skriv et svar til: Dosis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.