Matematik

Differensligninger

26. april 2020 af Kasperkristensen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har tre opgaver, der skal laves og afleveres i morgen om differensligninger, men efter alt den karantæne og nedlukning, som sker, har jeg glemt, hvordan man løser opgaverne. Håber at der er nogen herinde, som kan hjælp mig med dem.

Opgave 1:

a) Bestem y_1, y_2, y_3, y_4 når y_0 = 3  
b) Opskriv løsningen på lukket form
c) Hvornår overstiger y_n 400?   

Opgave 2

Udviklingen i en population beskrives ved den logistiske differensligning, hvor   y_(n+1)=0,001·y_n·(700-y_n )+y_n  

a) Tegn et punktplot for populationen, når y_0=80 og beregn y_10  
b) Opskriv en differentialligning, som beskriver ovenstående kontinuert.  
c) Løs differentialligningen og kald løsningen f(x).  
d) Beregn f(10) og sammenlign med y_10  

Opgave 3 

En homogen andenordens differensligning er givet ved y_(n+1)=2·y_n+3·y_(n-1)  y_0=2 og y_1=3  
a) Opskriv det karakteristiske polynomium for differensligningen og bestem diskriminanten
b) Opskriv løsningen til differensligningen på lukket form  
c) Bestem y_30  


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af peter lind

Du mangler noget i opgave 1 sæt originalopgaven ind som billedfil eller pdf fil. Og kun en opgave pr indlæg

Hvad har du egentlig lært om differensligninger.? formler ?


Svar #2
29. april 2020 af Kasperkristensen1 (Slettet)

Ikke specielt meget jeg kan huske. Spørgsmål 3 er den enste jeg mangler


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2020 af peter lind

a) x2=2x+3


Skriv et svar til: Differensligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.