Matematik

Polynomier

30. april 2020 af orangespark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to spørgsmål, som jeg har brug for hjælp til:
Hvordan vil man bestemme k, så der kun er en rod i følgende forskrift?

P(x)=(x+2x+2)⋅(x-x+k)

Hvordan kan jeg finde et 5. gradspolynoms 5 rødder ud fra forskriften:

P(x)=(x+4x)⋅(x-x-2)⋅(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af peter lind

Kopier opgaven direkte ind eller vedlæg opgaven som en pdf fil eller en billedfil.

Jeg tror simpelthen ikke at du har skrevet den korrekt af.

Brug nulreglen hvis et produkt af faktorer er 0 er mindst en f faktorerne 0


Svar #2
30. april 2020 af orangespark (Slettet)

Yes, det gør jeg bare 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2020 af peter lind

a) Brug 0 reglen og du får x2+4x=0 eller x2-x-2=0 eller x-3 = 0

b) find diskriminanten som funktion af k og sæt den = 0


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.