Matematik

andengrads

04. maj 2020 af jespero43 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder jeg værdierne af a, b og c for at udregne d?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2020 af ringstedLC

Det kan-, og skal du heller ikke. Læs opgaven.


Svar #2
04. maj 2020 af jespero43 (Slettet)

nu jeg med, men den sidste del af opgaven med regneforskiften kan jeg så bruge dette eksempel 

f(x)=x^3-3x^2+4

Vi skal finde tangent i punktet (1,f(1)) = X0=1

f(1)=1^3-3*1^2+4=

1-3+4=2

Vi skal nu differentiere

f’(x)=3x^3-2 - 3 * 2x^2-1 + 0 = 3x^2-6x

f’(1) = 3 * 1^2 -6 * 1 = 3 - 6 = -3

Nu kan vi sætte vores løsninger i formlen:

y= f(x0) + f’(x0) * (x-x0)

y= 2 + (-3) * (x-1)

y=2-3*(x-1)

y=2-3x+3

y=-3x+5


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2020 af ringstedLC

Lidt mærkeligt, at du kaster dig ud i et 3. gradspolynomium, når du skal forklare regneforskriften:

f(x)=a\,(x-x_0)^2+y_0


Skriv et svar til: andengrads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.