Matematik

Støjniveauet fra en emhætte

06. maj 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med de 2 spørgsmål? tak på forhånd :) 

Vedhæftet fil: 20200506_180158 (3).jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2020 af jamenhalløjsa

Må du bruge hjælpemidler eller skal den laves i hånden?


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2020 af jamenhalløjsa

For hvis den er med hjælpemidler, kan du som oftest bruge dit matematikprogram til at løse ligningen.

Eks. i Nspire kan du skrive:

solve(60=70-19.94*log(x),x)

Hvor du så finder x-værdien til når f(x)=60


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2020 af jamenhalløjsa

I b) får du at vide at støjniveauet er 60, altså f(x)=60. 

Her kan vi så sige noget om x-værdien, altså den værdi du fandt i a).

Først skal du lige tænke over hvad x er i den virkelige verden, og så kan du prøve at kommentere på den x-værdi der gælder når f(x)=60


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2020 af AMelev

                           

a) Benyt dit CAS-værktøj

b) Prøv selv ud fra hjælpen i #3.

I afstanden "løsningen" m over emhætten er støjniveauet 60 dB


Svar #5
06. maj 2020 af l24 (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Støjniveauet fra en emhætte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.