Matematik

Binomialfordeling

12. maj 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har denne opgave, som jeg ikke forstår :( har læst alt om det, men kan ikke få det til at passe :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2020 af PeterValberg

Vedr. de tre gange plat:

Du skal have gang i en binomialfordeling med

antalsparameteren n = 5
sandsynlighedsparameteren p = 0,6
antal successer r = 3

P(X=r)=K(n,r)\cdot p^r\cdot(1-p)^{n-r}

Se eventuelt dette < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
12. maj 2020 af Ladora (Slettet)

Tak, men det giver 0.0xx, og det skal være 0.xx, hvordan fjerner jeg et decimal? er der noget galt med det?


Svar #4
12. maj 2020 af Ladora (Slettet)

(bilag)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2020 af PeterValberg

Jeg kender ikke dit CAS-værktøj, men det kunne godt se
ud til, at den ikke beregner K(5,3), - det er nemlig 10, - 
så passer det jo meget godt, at der står 0,03456·K5,3

og for den sags skyld 0,02304·K5,3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #6
12. maj 2020 af Ladora (Slettet)

Hvorfor er K(5,3) = 10? :o


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2020 af AMelev

Du har angivet C-niveau, men binomialfordeling er ikke pensum påSTXC. Niveauet skal være det, der er på studieretningen - er det C?

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot (n-r)!}
Udregning i Maple, se https://www.youtube.com/watch?v=xTrL2ZusBk0


Svar #8
13. maj 2020 af Ladora (Slettet)

Er på C-niveau, og vi laver matematik på B...

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2020 af AMelev

Hvis I laver matematik på B-nivau, må det være, fordi I har faget på B-niveau. De allerfleste studieretninger på STX har matematik på B- eller A-niveau. Det er ikke sådan, at man starter med C i 1g og så har B i 2g.


Svar #10
13. maj 2020 af Ladora (Slettet)

nårh


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.