Kemi

mængdeberegningsskema

13. maj 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej jeg ved ikke hvordan man kan beregning denne her mængdebereningsskema når man skal tage udgangspunkt i det der er underskud?? 

Jeg ved at der er underskud i CO 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{|l|c|c|c|} & 2\,H_2 & CO & CH_3OH \\ \hline \textup{molarmasse}/\frac{g}{mol}&4.032&28.01&32.042\\\hline \textup{masse}/g&80.64&280&320.42\\\hline \textup{antal mol}&20.00&10.00&10.00\\\hline \textup{koefficienter}&2&1&1 \end{array}


Svar #2
13. maj 2020 af maria2016

Tusind tak

Men hvorfor er H2 4,032 i molarmasse er det ikke 2


Svar #3
13. maj 2020 af maria2016

Må jeg også spørger en anden opgave 

Hvad er forkert ved disse formler for ionforbindelser. Forklar 

1) ClNa --> jeg synes den er forker fordi man skal have først positive ioner og så negative

2) BaSO4 -->  Jeg er i tvivl om denn her 

3) CaCo3 --> Skal der ikke være noget andet for Co3

4) KF2 --> jeg er også i tvivl om denne her  

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2020 af Soeffi

#3.

1) ClNa → NaCl, metallet skal stå først i en ionforbindelse

2) BaSO4 → BaSO4, firetallet skal være lille 

3) CaCoCaCO3, O'et skal være stort, da det er ilt (Co er kobolt, som ikke kan sidde sammen med Ca, da begge er metaller)

4) KF2 → KF, kun eet F for at ladningerne skal stemme


Svar #5
13. maj 2020 af maria2016

Mange tak : ) 


Svar #6
13. maj 2020 af maria2016

Ved du noget om hvordan man kan finde oxidationstal på disse atomer 

Co3 

PO43- 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2020 af janhaa

PO_4^{3-};

P - 8 = -3

P = 5

Co: +3


Svar #8
13. maj 2020 af maria2016

Tak Janhaa :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2020 af mathon

korrektion:

                       \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|} & 2\,H_2 & CO & CH_3OH \\ \hline \textup{molarmasse}/\frac{g}{mol}&2.016&28.01&32.042\\\hline \textup{masse}/g&40.32&280&320.42\\\hline \textup{antal mol}&20.00&10.00&10.00\\\hline \textup{koefficienter}&2&1&1 \end{array}


Svar #10
16. maj 2020 af maria2016

Tusind tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2020 af Soeffi

#9. Mit bud.

Det ses, at CO er i underskud dermed bestemmer hvor mange mol CH3OH, der dannes.

Vedhæftet fil:1960563.png

Svar #12
17. maj 2020 af maria2016

Tusind tak :) 


Skriv et svar til: mængdeberegningsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.