Matematik

hjælp

16. maj 2020 af AnnaHolst (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kaja køber en helt bestemt type æble som er så surt at det med garanti giver eksplosivt diarré, det er lige præcist, og det lige præcist det som den onde lærer fortjener! Hun spotter lærerens æblekurv og tæller sig frem til hvor mange forskellige æbler han har, i kurven er der 10 røde, 6 grønne og 4 blandede. Læreren er vild med at sortere i dem og spiser som regel 3 ad gangen og han blander dem altid. Isabelle smider 2 af de specielle sure æbler i kurven.

Hvad er sandsynligheden for at læreren får eksplosivt diarré samme dag som han samler æbler ind? Og hvordan ser det ud i de andre dage? ( beregn)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af StoreNord

Det lader til, at alle hjælperne er lærere. Derfor vil de ikke hjælpe dig.    :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2020 af mathon

Hvis der lægges 2 ekstra æbler - sure - i kurven
er fordelingen:
                          \small \small \small \small \begin{array}{lc} \textbf{art}&\textbf{antal}\\ \textup{r\o de:}&10\\ \textup{gr\o nne:}&6\\ \textup{blandede:}&4\\ \textup{sure:}&2\\\\\\ \textup{sandsynlighed} \\ \textup{for surt:}&p_{\textup{surt}}=\frac{K_{2,1}\cdot K_{20,2}+K_{2,2}\cdot K_{20,1}}{K_{22,3}}=26\% \end{array}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.