Kemi

HJÆLP!

16. maj 2020 af Denbedstemig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bariumhydroxid findes som bariumhydroxid octahydrat1, Ba(OH)2 ¦8H20.
d) Beregn opløseligheden i g/100 mL af bariumhydroxid octahydrat i vand.

Der er målt følgende opløseligheder for bariumhydroxid octahydrat, Ba(OH)2 ¦ 8H20, ved forskellige temperaturer:

Temperatur (°C) 0 20 50 60 Opløselighed (g/100 mL) 1,67 3,89 11,7 20,94

e) Vurder, om opløselighedsreaktionen er endoterm eller exoterm. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lll} e)&\textup{endoterm}&\textup{da opl\o seligheden \o ges ved forh\o jet temperatur.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2020 af janhaa

d) s*M = (mol/l)*(g/mol) = g/l


Svar #3
16. maj 2020 af Denbedstemig (Slettet)

#2 

Jeg fostår ik hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2020 af mathon

#3
           \small \begin{array}{llll}& s\textup{ er den mol\ae re opl\o selighed}\\\\& M\textup{ er molmassen}\\\\& \textup{enheder:}\qquad \left [ s \right ]\cdot \left [ M \right ]=\frac{mol}{L}\cdot \frac{g}{mol}=\frac{g}{L} \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.