Kemi

Stofmægde

25. maj 2020 af linemiaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

jeg ved ikke om  jeg lavet den første rigtigt er meget usikker??

tusinde tak for hjælpen på forhånd :))

Vedhæftet fil: forsøg.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2020 af mathon

Du har ikke lavet den første rigtig.

rektionsforhold:
                              CH3COOH : NaOH = 1 : 1

                   \small \begin{array}{llll} \textup{1. Fors\o g:}\\ \textup{titerligning:}&(0.002\;L)\cdot c_{CH_3COOH}=(0.0181\;L)\cdot \left ( 0.1062\;M \right )\\\\& c_{CH_3COOH}=\frac{0.0181}{0.002}\cdot \left ( 0.1062\;M \right )=0.961\;M \end{array}


Svar #2
25. maj 2020 af linemiaa (Slettet)

forstår ikke hvordan bruger du formel n=c*v

og hvor får du 0,0181 har du omregnet det til liter?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2020 af mathon

formel n = c*v bruges

 0,0181 er i L.


Svar #4
25. maj 2020 af linemiaa (Slettet)

hvorfor divderer du egentlig med 0,002 Og hvilken enhed er det??

for v = 0,0181 L og C = 0,1062 hvilken betydning har 0,002? 


Svar #5
25. maj 2020 af linemiaa (Slettet)

Man bruger vel samme metode hele vejen


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2020 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{1. Fors\o g:}\\ \textup{titerligning:}&(0.002\;L)\cdot c_{CH_3COOH}=(0.0181\;L)\cdot \left ( 0.1062\;M \right )\\\\& c_{CH_3COOH}=\frac{0.0181\;\cancel{L}}{0.002\;\cancel{L}}\cdot \left ( 0.1062\;M \right )=0.961\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2020 af mathon

eller
                   \small \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{1. Fors\o g:}\\ \textup{titerligning:}&(2\;mL)\cdot c_{CH_3COOH}=(18.1\;mL)\cdot \left ( 0.1062\;\frac{mmol}{mL} \right )\\\\& c_{CH_3COOH}=\frac{18.1\;\cancel{mL}}{2\;\cancel{mL}}\cdot \left ( 0.1062\;\frac{mmol}{mL} \right )=0.961\;\frac{mmol}{mL}=0.961\;M \end{array}


Svar #8
25. maj 2020 af linemiaa (Slettet)

nu jeg lidt forvirret kan  man ikke skrive det på denne måde (vedhæftet)

Vedhæftet fil:Skærmbillede.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2020 af mathon

Du har forkert enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llll} \textup{2. Fors\o g:}\\ \textup{titerligning:}&(0.002\;L)\cdot c_{CH_3COOH}=(0.0192\;L)\cdot \left ( 0.1062\;M \right )\\\\& c_{CH_3COOH}=\frac{0.0192\;\cancel{L}}{0.002\;\cancel{L}}\cdot \left ( 0.1062\;M \right )=1.020\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2020 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{3. Fors\o g:}\\ \textup{titerligning:}&(0.002\;L)\cdot c_{CH_3COOH}=(0.0196\;L)\cdot \left ( 0.1062\;M \right )\\\\& c_{CH_3COOH}=\frac{0.0196\;\cancel{L}}{0.002\;\cancel{L}}\cdot \left ( 0.1062\;M \right )=1.041\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. maj 2020 af mathon

Ret enhederne.


Skriv et svar til: Stofmægde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.