Matematik

sansynighedsregning

28. maj 2020 af Emmaa1212 - Niveau: B-niveau

Hej 

nogen der ved hvordan man kan undersøge påstanden i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2020 af Jones2929

Der er 20109 personer, som hedder Jacob, og 16296 personer, som hedder Jakob. Dette er i alt 20109 + 16296 = 36405 personer. Af den samlede gruppe hedder 44.76% af drengene Jakob. Dette er ikke i overensstemmelse med vennens påstand om, at 70% hedder Jacob/Jakob med k.

Man kan også opstille en binomialfordeling X = b(n,p). I første del af opgaven finder man ud af, at der er 36405 personer med navnet Jakob/Jacob, hvor der er 44.76% chance for, at de hedder Jakob. Man opstiller en binomialfordeling i Maple og ser, at sandsynligheden for, at 16296 hedder Jakob, er 0.0005% (svarer til sandsynlighedsfunktionen, som er lidt for stor til en opgave uden hjælpemidler)

70% af drengene er 25483 drenge. Man finder i Maple, at sandsynligheden for, at 25483 hedder Jakob, er uendeligt lille (5.268554872*10^{-2181}). Svarer igen til sandsynlighedsfunktion.

Det er derfor oplagt, at vennens påstand er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2020 af peter lind

Du kan ikke gøre de på den måde. At du får en så lille andel blandt 36405 personer siger intet som helst om sandsynligheden om at du faktisk får Jacob.Prøv ar beregn sandsynligheden for at de får netop middelværdien. Den er også usandsnlig. Du ved for eks. ikke hvor mange med de navne der går på hans sole

For at du skal teste ordenligt skal du

spørge eller undersøg om et antal n drenge der hedder  Jacob/Jacob. Du får en sandsynlighed p = 20109/36405 for at få jacob. Derefter skal du lave et konfidensinterval på 95% og se om de 0,70n ligger i dette interval


Skriv et svar til: sansynighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.